«UNA TRILOGÍA PALESTINA» Ghassan Kanafani

Una Trilogía Palestina: Hombres en el sol; Lo que os queda; Um Saad: 12  (Sensibles a las Letras) : Gasán Kanafani: Amazon.es: Libros

Sinopsis: «Una trilogía palestina» recull en un llibre les tres principals noveles de l’escriptor palestí Ghassan Kanafani (Hombres en el sol del 1963, Lo que os queda del 1966) i Um Saad del 1969). Tres obres que representen els tres estadis evolutius en la història del poble palestí, narrats en paral·lel des de múltiples angles i veus.

Grup de Lectura i Debat 14/12/2021:

El passat 14 de desembre del 2021 vam realitzar la sisena sessió del Grup de Lectura i Debat, en la qual vam parlar del llibre «Una trilogía palestina» de Ghassan Kanafani. En aquesta ocasió vam tenir la sort de poder comptar amb una persona coneixedora del conflicte palestí i amb el testimoni d’un refugiat palestí.

Presentació diapositives:

Vídeo Ghassan Kanafani:

Aportació d’Agustina Rico:

Aquesta lectura és un exemple molt palès de la literatura del testimoni, en què vida i obra no es poden separar. 

És molt colpidora la bellesa de moltes imatges que descriu enmig de la duresa del paisatge, del clima, de les condicions de vida i dels extrems pels quals han de passar els personatges d’aquesta trilogia. Impacta també molt fortament el fet de no amagar aspectes de crueltat i de misèria entre els propis personatges, tant en l’àmbit de la família com en el de les activitats clandestines, etc.  Uns relats que indiquen la valentia de l’autor i que mostren una molt prometedora carrera literària estroncada per la mort. 

Gràcies per donar-nos a conèixer aquest autor tan interessant, de vida també molt intensa i lliurada a les reivindicacions històriques del seu país.

Deja un comentario

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar